top of page
  • Foto van schrijverAutoschadebedrijf Van Den Broecke

Het label Long Life Repair is ons duurzaamheidslabel

Bij autoschadebedrijf Van Den Broecke, een familiebedrijf gespecialiseerd in alle soorten carrosserieherstellingen, nemen we onze verantwoordelijkheid voor het milieu heel serieus. Als trotse drager van het Long Life Repair label, het duurzaamheidslabel toegekend aan Eurogarant-bedrijven die voldoen aan strikte criteria op het gebied van "Planet, People & Profit", zetten we ons volop in voor duurzaam ondernemen. In deze blogpost lichten we toe wat dit precies inhoudt en waarom dit belangrijk is, zowel voor ons als voor u als klant.Wat houdt het Long Life Repair label in?

Het Long Life Repair label is een erkenning voor carrosseriebedrijven die op een duurzame manier te werk gaan. Om dit label te krijgen, moet een bedrijf voldoen aan een uitgebreide set van eisen op drie belangrijke pijlers: Planet, People en Profit.


Planet staat voor de impact op het milieu. Carrosseriebedrijven met het Long Life Repair label treffen concrete maatregelen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Denk aan zaken als energiebesparing, afvalreductie, hergebruik van materialen en het gebruik van milieuvriendelijke producten en technieken.


People draait om de sociale aspecten. Bedrijven met dit label investeren in hun medewerkers door goede arbeidsomstandigheden te creëren, opleidingen aan te bieden en te zorgen voor een veilige werkomgeving. Ook integriteit en klanttevredenheid zijn belangrijke speerpunten.


Profit gaat over de economische kant. Duurzaam ondernemen moet ook op lange termijn rendabel zijn. Efficiënte processen, kostenbesparing door zuinig om te springen met grondstoffen en eerlijke prijzen zijn hierbij essentieel.


Waarom is duurzaamheid belangrijk in de carrosseriebranche?

De autobranche heeft een grote impact op het milieu. Denk aan de uitstoot van schadelijke stoffen, het verbruik van grondstoffen en de afvalproductie. Ook carrosseriebedrijven zoals het onze dragen hier een steentje aan bij. Wij vinden het daarom onze plicht om deze impact zoveel mogelijk te beperken.


Bovendien worden de wettelijke eisen op het gebied van milieu en duurzaamheid steeds strenger. Carrosseriebedrijven moeten voldoen aan een uitgebreid pakket aan regels en voorschriften. Denk bijvoorbeeld aan de verplichte duurzame verwerking van afvalstoffen zoals oude lakken en oplosmiddelen.


Maar duurzaamheid is meer dan alleen een wettelijke verplichting of een manier om boetes te voorkomen. Het is ook gewoon een kwestie van verantwoord en toekomstgericht ondernemen. Door nu te investeren in duurzame oplossingen, blijven we ook op lange termijn relevant en concurrerend.


Wat merkt u als klant van onze duurzame aanpak?

Als klant van  autoschadebedrijf Van Den Broecke profiteert u op meerdere manieren van onze duurzame werkwijze onder het Long Life Repair label:


  • U bent verzekerd van hoogwaardige en duurzame carrosserieherstellingen die de levensduur van uw auto verlengen.

  • We gebruiken zoveel mogelijk milieuvriendelijke producten en technieken. Zo belasten we het milieu minder en werken we aan een gezondere toekomst voor iedereen.

  • Onze medewerkers zijn goed opgeleid en werken in optimale omstandigheden. Dat vertaalt zich in vakwerk van topkwaliteit.

  • Door efficiënt en zuinig te werken, kunnen we u een eerlijke prijs bieden voor de geleverde diensten. Duurzaam werken hoeft dus niet duurder te zijn.

  • U draagt zelf ook een steentje bij aan een betere wereld, simpelweg door te kiezen voor een duurzaam carrosseriebedrijf.


Kiezen voor duurzaamheid is kiezen voor kwaliteit

Bent u toe aan carrosserieherstel en wilt u graag bijdragen aan een duurzamere samenleving? Wij staan voor u klaar met vakmanschap, kwaliteit en oprechte aandacht voor mens en milieu. Samen maken we het verschil, voor nu en later.


Heeft u vragen over ons duurzaamheidsbeleid of wilt u een afspraak maken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

11 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page