top of page
  • Foto van schrijverAutoschadebedrijf Van Den Broecke

Wat te doen bij kleine autoschade?

Kleine autoschade? Dan is spot repair misschien iets voor u

Heeft u wat schade opgelopen met uw auto? Geen nood, want kleine herstellingen kunnen makkelijk worden uitgevoerd met een speciale techniek: spot repair. Spot repair is een van de meest voorkomende soorten reparaties in de dagelijkse werkzaamheden van een schadeherstelbedrijf.Wat is spot repair in de carrosserie?

De spot repair techniek is een methode die wordt gebruikt om kleine beschadigingen in de carrosserie te repareren en waarbij het reparatiegebied beperkt is tot het gebied met het defect, niet het hele onderdeel. Het is een reparatietechniek die gericht is op het verhogen van de efficiëntie bij het repareren van kleine defecten. Het is gebaseerd op het verminderen van de werktijd en reparatiekosten.


Wanneer spot repair techniek toepassen?

Het repareren van een auto met de spot repair techniek bij gedeeltelijke reparaties is afhankelijk van verschillende aspecten, die wij als professionals vooraf moeten beoordelen.


Aantal onderdelen

Met spot repair kunnen onderdelen tegelijkertijd worden gerepareerd, waardoor de reparatieproductiviteit toeneemt. Het aantal te repareren onderdelen kan oplopen tot drie of vier tegelijk.


Type afwerking

De spot repair techniek kan niet gebruikt worden bij sommige soorten afwerkingen, zoals matte of getextureerde afwerkingen. Dit is te wijten aan de onmogelijkheid om dit type oppervlak te polijsten, omdat we dan het glans- of textuurniveau zouden veranderen ten opzichte van de gebieden naast de schade. Aan de andere kant zou het bij speciale kleuren, zoals bepaalde metallic of parelmoerkleuren, beter zijn om het te repareren gebied te beperken, omdat een groter oppervlak nodig is voor een correcte integratie van het onderdeel.


Waar zit de schade?

Behalve in specifieke gevallen moet de spot repair techniek niet gebruikt worden voor schade aan horizontale delen, zoals daken, koffers of motorkappen, omdat dit goed zichtbare delen zijn waar het moeilijker is om de reparatie te verbergen. Het gebruik van de spot repair techniek is gebruikelijk bij verticale delen, zoals deuren of vleugels, en bij lagere delen van het voertuig die blootstaan aan kleine wrijvingen en krassen, zoals bumpers of zijlijsten.


Kleine autoschade? Doe een beroep op de expertise van Autoschadebedrijf Ivan Van Den Broecke.

15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page